Zeilen, slingers en een glimmend kruis..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg henk
09 Maart 2009 | Nieuw Zeeland, Ahipara
Wat weer een topweek hebben we achter de rug. Veel leuke, spannende en bijzondere momenten. De eerste dag in Russell was het weer beroerd, een herfstdag zomaar tussen al die zomerse dagen; veel wind en veel regen. Bomen omgewaaid op de camping en overal duidelijk uitgespoelde stukken weg. Kortom noodweer. Machiel, wat waren we wederom allemaal blij met al die films op de harde schijf,
De volgende dag echter gewoon weer zon, 25 graden en een heerljk briesje. We hadden natuurljk kunnen bedenken dat de storm van de dag ervoor de nodige deining had achter gelaten, maar dat was niet het eerste wat bij ons opkwam toen we die zeiltocht boekten op dat enorme schip (50 voet). Met z 'n vieren en een schipper.
Leuk zo' n schip wat je op TV wel ziet, een groot RVS stuurwiel, lekker schuin, wind in de zeilen en hup de grote oceaan op. De jongens vonden het prachtig, zwemvestje aan en dicht tegen mama aankruipen. Als je dan teveel vragen stelt en verhalen vertelt over zeilen in Friesland ben je natuurlijk de spreekwoordeljke haas of sjaak. Daar stond ik dan ietwat gespannen bij windkracht vier/vijf met dat enorme wiel in mijn handen de één á twee meter hoge golven te trotseren. Grote lange golven waar het schip eigenlijk zelf wel haar weg in vindt maar wat voor een eerste keer toch gek is om te ervaren. Helemaal als de schipper een telefoontje krijgt en die rustig benedendeks gaat beantwoorden, “houd maar gewoon dat punt van die eiland als koers aan” zegt ie nog net voordat hij naar beneden duikt. Overigens is de omgeving fantastsch, mooie blauwe zee met fantastische eilandjes en lagoons meerdere boten voor anker liggen. Op een van deze baaien gingen wij ook voor anker en een kleine wandeling naar de toppen van één van de heuvels gaf ons een spectaculair uitzicht over de Bay of Islands. ( Wellicht een mooie plek voor 5 Beaufort ?? ). En ja hoor :ook hier weer raak wat de dolfijnen betreft, een groep dolfijnen vergezeldde ons naar de baai en speelde in de boeggolven van de boot, prachtig en een dolfijn verveelt nooit.
De volgende dag hebben we ongemerkt een Maori dag, we gaan naar een locale markt met allemaal bassischolen die haka' s uitvoeren en waar diverse locale produkten verkocht worden. En in de middag gaan we naar Waitangi, de plek waar de Maori 's en de Engelsen op 6 februari een verdrag sloten. Veel cultuur van die tijd, een enorme kano gemaakt van de kauri-boom (6 a 7 meter doorsnee !!!! en veertig meter lang) en een uitgebreid verslag van de historie van deze plek.
Een paar weken geleden hadden we van een Kiwi al de tip gekregen om de route langs Tauranga Bay te nemen en daar te genieten van de baai en het strand, een omweg van veertig slngerende kilometers langs smalle wegen. Dit was een onontdekt stukje NZ en dat bleek ook wel uit het feit dat er geen woord over werd gerept in onze capitoolgids en we onderweg slechts 1 camper tegenkwamen.
Daarna was het tijd om door te rijden naar Cape Reinga en de 90 miles-beach. Uiteindelijk toch maar besloten om een toertje te boeken en niet op eigen gelegenheid naar het noordelijkste puntje van NZ te rjden. En blij toe ook, de laatste 21 km waren onverhard, vol met kuilen en niet echt relaxed rijden met ons slagschip. Cape Reinga was mooi, hier ontmoetten de Tasmanzee en de Pacific Ocean elkaar en zie je op de scheidslijn de golven van de Tasmanzee zich vervlechten met die van de oceaan.
Vanaf deze plek gaan we via hoge zandduinen en het 90 km lange strand terug.
Dit kan alleen bij eb en dat weten inmiddels al een aantal mensen, op een ietwat onprettige manier, maar al te best. Vorig jaar strandde hier nog een Australische familie met twee auto 's die vervolgens door de zee werden opgeslokt. Niet ongevaarlijk en niet verwonderlijk dat de meeste mensen deze trip per 4X4 of bus afleggen.
Vlak voordat we het strand opgaan passeren we hoge zandduinen en met een plastic sleetje roetsjen we van bovenaf als een speer naar beneden, snelheid heeft iets met massa te maken en dat is in mijn voordeel wat snelheid betreft. Gevolg is dat je kruis gezandstraald wordt en je in alle hoeken en gaten van je lijf het prachtige fijnstof terugvindt. Ook Corné en Luuk gaan vanaf halverweg de duinen naar beneden en zijn na vier keer eigenlijk nog niet klaar. Een glimp van oor tot oor.
En ik wakker worden met slingers in de camper is geweldig en zes reebruine ogen die op mijn feestje zijn gekomen; 36 jaar alweer en dat in het altijd bruisende Ahipara. Volgend jaar maar weer ergens anders denk ik, waar weet ik nog niet, misschien in Zeist.........
Grote groet,
H2CL
Vanaf deze plek gaan we via hoge zandduinen en het 90 km lange strand terug.
Grote groet,
H2CL
09 Maart 2009 - 20:07
Liselotte:
VAN HARTE GELUKGEWENST MET JE VERJAARDAG!!!!!!!!!!!!
Geniet enorm van deze bijzondere verjaardag in dat verre oord aldaar, lekker met elkaar het vieren !
Liefs Liselotte -
09 Maart 2009 - 20:08
Hein:
Hoi Henk,
Bij ons is het nog 9 maart, maar ik ga je toch alvast feliciteren. Want voor je het weet is 10 maart met al die tijdzondes ook al weer voorbij. Van harte gefeliciteerd en neem er eentje! Cheers! Gr. Hein -
09 Maart 2009 - 20:43
Annemieke:
Hey Henk,
(Alvast) gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Maak er een mooie dag van zo aan de andere kant van de aardbol. Geniet ervan!
Lfs Machiel, Annemieke en Jara -
09 Maart 2009 - 20:57
Rose, Marleen En Ro:
lieve Henk, Hanneke en jongens hartelijk gefeliciteerd. Wij vieren al jullie verjaardagen in Florida. Dan maken we er een groot feest van! met alle toeters en bellen die je maar kan verzinnen.
groetjes
MR2
09 Maart 2009 - 21:14
Ida:
Hallo Luitjes,
Grappig om te lezen, niet alleen jullie verhalen maar ook de reactie's van iedereen.
Zo zit de één in Florida de ander in Tahiti en de volgende gaat op skivakantie.Zo krijg je vanuit alle hoeken van de wereld felicitaties.Dus ook vanuit het hoge noorden, Henk gefeliciteerd met je verjaardag. 45 jaar alweer wat gaat de tijd toch snel.Hanneke en Corné en luuk ook gefeliciteerd. Oat moan, tot morgen. -
10 Maart 2009 - 06:43
Edwin En Gea:
He Henk,
Ook vanuit Zaltbommel van harte gefeliciteerd!!!! Het blijft elke keer weer leuk om een werkdag met zulke fantastische verhalen te beginnen.
Geniet ervan met z'n allen. Groet, Edwin en Gea -
10 Maart 2009 - 07:25
Ferdinand:
Nu begint het wel op te vallen, gewoon wat oude foto's er tussen stoppen enzo....... kappuh nou..
10 Maart 2009 - 07:25
Kris:
Hey Henk, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Dit zal een verjaardag zijn die je nooit zal vergeten!
Groetjes Kris -
10 Maart 2009 - 07:27
De Bloemetjes:
Henk,
Hier is het (nog) de 10e!!! Dus van Harte mt je verjaardag!!!
Gr Odette en Bart
Kus aan allemaal daar. -
10 Maart 2009 - 07:31
Johan:
He broer,
Gefeliciteerd met je verjaardag.........Bij jullie is de dag alweer zo goed als om.....hier is het pas begonnen.....
Al is alle verhalen lees en de foto's zie dan is iedere dag een feestdag....dus dat zal voor vandaag niet anders zijn geweest....Groetjes en een dikke knuffel uit Groningen,
Youri, Sacha, Lineke en Johan -
10 Maart 2009 - 07:35
Chantal:
Hoi Henk,
Heerlijk om zo af en toe lekker weg te dromen bij jullie verhalen en mooie foto's! Geweldig om te horen dat het allemaal zo goed gaat. Ik ga toch weer eens met Dave praten denk ik.. ;-)
Hoorde dat je vandaag jarig bent! Van harte GEFELICITEERD !!
Groetjes, Chantal -
10 Maart 2009 - 07:39
Nataly:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!
3 dikke zoenen,
Nataly -
10 Maart 2009 - 07:51
Sandra Broertjes:
Hoi jarig jobje! Gefeliciteerd met je verjaardag. Wat bijzonder dat je deze dag in Nieuw Zeeland mag doorbrengen!! Wij genieten hier op afstand van jullie verhalen.
Liefs, Sandra -
10 Maart 2009 - 08:19
Esther C:
Ha die Henk! En maar genieten zie ik, heerlijk!! Jaloers was ik wel, maar overmorgen voor mij richting Cuba maakt het weer goed:-)
Hartelijk gefeliciteerd!
Grts. Esther -
10 Maart 2009 - 08:36
Jorik En Tamara:
Hoi Henk,
Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik twijfel er niet aan dat je een fantastische verjaardag hebt gehad! Wat ben ik jaloers op kapitein Iglo die met zijn vissticks de hele wereld rond gaat! Met Tamara en mij gaat het hartstikke goed we gaan deze zomer Turkije en Iran bezoeken. Groeten uit het grauwe Arnhem vand e 5de! Jorik en Tamara -
10 Maart 2009 - 11:33
Saskia En Petra:
Ha Henk,
Gefeliciteerd met je verjaardag!!
Geniet ervan! enne we zijn jaloers op jullie
groetjes uit een druilerig Arnhem
10 Maart 2009 - 16:43
Antien:
heey henk ,
van harte gefeliciteerd.
je verjaardag in het buitenland vieren is zo gek nog niet !
met mooi weer en goed gezelschap wat wil je nog meer!
dikke kus van ons allemaal ps : hopelijk gaat het skypen volgende keer beter..
ik zal naar een oplossing zoeken
doeii -
10 Maart 2009 - 17:06
Niels:
Henk, van harte!!
Het is dat je helemaal in Nieuw Zeeland zit, anders was ik natuurlijk even langsgekomen voor een gebakje. -
10 Maart 2009 - 17:08
Tijmen, Imke, V En L:
Hieperdepiep!!!
Jeetje zeg, zijn we toch eigenlijk te laat met de felicitaties, het kan te gek ook met zo'n tijdsverschil!Het klinkt als een verjaardag om jaloers op te worden. Het klinkt eigenlijk allemaal veel te leuk daar. Wat is het hier dan saai. En nog steeds geen lente, pffff... we snakken naar wat zon.
Heel veel verjaardagszoenen van ons! -
10 Maart 2009 - 17:40
Papa En Mama:
Zo'n verjaardag zal je niet gauw meer meemaken Henk!!!In een versierde camper in Nieuw Zeeland en met een heerlijke taart. Mooie foto's. De foto waar de mannen het duin opklimmen is geweldig. Wij drinken vanavond een extra borrel omdat jij jarig bent.Proost!!!!! -
10 Maart 2009 - 19:08
Saskia:
Henk, nog van harte gefeliciteerd.
Wat is Nieuw Zeeland toch een fantastisch land. We genieten van jullie verhalen en de zeer leuke foto's.
Wij hebben net een heerlijk weekend Madrid, zonder de kids, achter de rug. Heerlijk om met Hellen en Robert op pad te zijn.Ook met hun hoeven we geen medelijden te hebben.
Lekker blijven genieten van alles.
Groet,
Saskia, Evert, Kes, Guus, Noor -
10 Maart 2009 - 19:11
Veldheimlaan 14:
Ha die Henk,
Van harte! We zijn alleen wel in verwarring over die 36 die je meldt in je verhaal, maar dat gooien we gewoon op de dichterlijke vrijheid. Weet dat we slingers hebben opgehangen, de kat hebben versierd en een (extra) borrel op je gezondheid nemen. Dank overigens voor de mooie kaart. De kinderen houden we verre van het speelgoed van de jongens, dus vertel ze maar dat er goed op gepast wordt. Noenoe een extra knuffel geven vinden we bloedlink, maar we geven hem wel extra brokjes om jullie genegenheid door te geven. Verder doen we onze uiterste best ons huis er net zo uit te laten zien als dat van jullie, hopelijk gaat dat nog lukken voor het eind van deze maand, want het is bijna zover dat we jullie stekkie moeten verlaten...we hebben hoop!
Later meer, blijf genieten! -
10 Maart 2009 - 20:05
Pastoortjes:
Nog van harte Henk met je 36 jaar. Wij lezen trouw de moeie verhalen en weten dan dat jullie volop genieten. Dus wat kunnen wij je dan nog meer wensen dan dat?
kus voor jullie alle 4
Marcel,Nanda, Loes, Jet en Pien. -
12 Maart 2009 - 09:17
Saskia (zusje Roy):
Zucht...ik wil ook een verjaardag in een camper op het strand...zelfs in de regen! Henk gefeliciteerd, 36 al weer....:-).
12 Maart 2009 - 09:17
Saskia (zusje Roy):
12 Maart 2009 - 09:47
Tamara:
Wij hadden graag samen met jullie van het duin geroetsjt. Lijkt me geweldig leuk! Geniet elke keer weer van jullie verhalen! Henk nog gefeliciteerd en geniet verder van jullie reis. Liefs, Tamara.
PS. Ian kan geen genoeg krijgen van de video van de jongens. Iedere keer als ik opstart kijken we de video! -
14 Maart 2009 - 15:25
Annet:
Heel leuk om mee te lezen met jullie belevenissen. Ik tennis met Antien en zij heeft deze link doorgegeven.
Veel plezier bij jullie vervolg.
Groeten van Annet Prenger