Mekka in Amerika .... - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van henk ploeg - WaarBenJij.nu Mekka in Amerika .... - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van henk ploeg - WaarBenJij.nu

Mekka in Amerika ....

Door: henkhan@hotmail.com

Blijf op de hoogte en volg henk

28 Juni 2009 | Verenigde Staten, Orlando

Als Amerikaan krijg je volgens mij een aantal levensplichten mee die voor ons niet alledaags zijn. En zoals iedere moslim in ieder geval één keer in zijn leven naar de heilige stad Mekka moet afreizen, zo ook reist iedere Amerikaan minimaal eenmaal in zijn leven naar de heilge staat Florida, naar Orlando. Want Mickey zien en dan sterven is hier een Delfsblauwe wijsheid, eerst met Pluto op de foto, eerst de parade en het vuurwerk bekijken, eerst met driekwart liter cola en een burger in een rollercoaster, eerst 60 minuten in de rij voor drie minuten Peter Pan, eerst voor joker lopen als volwassen vent met Mickey Mouse-oren op je hoofd, eerst je kinderen volledig behangen met alle Disney-gadgets die er zijn, eerst alle handtekeningen van alle Disney-figuren verzamelen in je boekje en dan ben je een true American, heb je aan één van je belangrijkste levensplichten voldaan en pas dan mag je stemmen en mag je vol trots de stars and stripes dagelijks in je vlaggenmast hijsen.

Maar eerlijk is eerlijk, dit is een bijzondere plek, honderd vierkante kilometers super-entertainment, verdeeld over verschillende themaparken, waar je met gemak een paar weken je kunt vermaken. En wij vermaken ons ook prima samen met Marleen, Robin en ons nichtje Rose (wat een schatje !!). We zijn nu al weer een week samen op pad en hebben er twee dagen Disney alweer op zitten. In shifts vliegen we in en uit in rollercoaster, 3D-movies en draaimolens. Rose slaapt, drinkt en wordt bekeken door honderden Amerikanen die haar ook allemaal een schatje en sweet vinden. Corné en Luuk zijn groot genoeg voor genoeg voor een aantal achtbanen, maar vinden die en de grote Goofy' s en Mickey' s toch wel spannend.

Voor Orlando stond Miami op het program, de stad van Don Johnson en de palmbomen, de verlengde Hummers van 25 meter lang, de stranden, Art Deco gebouwen aan de Ocean Drive, de eind- en halffabrikaten van de plastisch chirurg en veel, veel meer. Ocean Drive/ Miami Beach is een popuaire en één van de bekendere stranden van de USA en een plek van zien en gezien worden. Op één van de ochtenden hebben we ons prima vermaakt in het childrens museum, een museum waar Corné en Luuk helemaal los zijn gegaan; verkleden als een brandweerman of dokter, supermarkt, ziekenhuis of bank spelen, een eigen liedje opnemen, lekker plakken en knippen, spelen met bootjes en ze beladen met kleine grote containers. Heerlijk om ze zo bezig te zien. Ook zijn we met een echte Miami Vice boot langs tout bekend Hollywood gevaren met een 1000pk speedboat, de huizen van Gloria Estefan, Ricky Martin, Madonna en allerlei andere beroemdheden op een Vinkeveense wijze bekeken. Hanneke kan weer een paar jaar vooruit nu ze het huis van idool Ricky Martin eindeljk van dichtbij heeft bekeken.

En om niet op te vallen in de stad waar iedereen wil opvallen, zorg je dat je in een bijzonder opvallende bus van A naar B rijdt. Onze zwarte A-team bus heeft plek voor 9 man en voldoende bagageruimte voor al onze spullen. Ook waren onze hotels van echt Miami-formaat, inclusief kamer naast de presidentiële suite.

Een ander typisch Amerikaans ding zijn de outlets, een plek waar je voor een appel en een ei veel merkkleding of electronica aan kunt schaffen, de meesten doen dat dan ook, ook al hebben ze het geld niet. Maar meer dan noodzakelijk, is hier standaard en daar drijft de Amerikaanse economie op,

De komende dagen gaan we verder Disniën en onze koffers vol laaien met outletspul. Daarna wacht onze laatste bestemming Antiqua. Juli nadert met rasse schreden en Schiphol dus ook :( en :).

Thats all !!
See ya all folks!!

H2CL

PS Even een paar leuk uitspraken van Luuk, al was het alleen maar om ze te bewaren voor het nageslacht ;

beugel : “ Papa, die meneer heeft een ketting op zijn tanden “
hobbelpaard : “paardewipwap”
Luuk heel moe : “ .. ik ben sleep..” met de handen naar beneden en de bedoeling om door één van ons gedragen te worden

PS !!! Bram, van harte met het behalen van je diploma !!!

• 28 Juni 2009 - 07:20

Papa En Mama:

Hi,H2CL en MR2
    Voordat wij het 10 jarig bestaan van het smartlappenkoor gaan vieren, konden we net nog even van jullie nieuwe bericht genieten.
    Leuke foto van dokter Corné en Rose in "bad" en de uitspraken van Luuk.Ook eindelijk die grote bus van jullie eens kunnen zien. En dat jullie aan oma,s resto gedacht hebben!!!! Geniet van Florida en van elkaar. Dikke knuffel voor jullie allen van Opa Piet en oma Betty en we blijven vol spanning wachten op......en kijken uit naar jullie terugkomst.

• 28 Juni 2009 - 11:51

Ida:

Hello fooks,
    Het is ook echt super amerikaans.Big,bigger....
    Corne en Luuk hebben zich dus al wel kunnen uitleven dit weekje.
    Dat jullie nu net in amerika moeten zijn terwijl M.J is overleden.
    Dat was natuurlijk hot news.
    Kan me niet voorstellen dat je over drie weken al weer terug komt.Waar blijft de tijd.Neem je die leuke bus mee?
    Wat een patserauto zeg.
    Maar hij rijdt vast heerlijk.
    Wij genieten hier ook van het lekkere weer.
    Tot gauw.Veel liefs van ons allemaal.

• 28 Juni 2009 - 18:30

Peter:

Hallo wereldreizigers, nu ook eindelijk eens een berichtje van mij. Jullie zien zo veel moois van de wereld zeg!
    Zeist staat overigens nogsteeds op de kaart. Het kruispunt vlakbij jullie huis met de Utrechtse weg is pasgeleden na een half jaar renovatie ook weer open. Hierdoor was de weg van ons naar jullie huis ook weer begaanbaar en ben van het weekend langs jullie huis gefietst; de voortuin staat er nog keurig bij, achtertuin kon ik net niet zien, had m'n grasmaaier trouwens ook niet bij me, maar ga ervanuit dat het maaien wel geregeld is. In de klasse-indeling van het Spoor zag ik de namen van jullie zoons al staan. Maar ... misschien willen jullie nog niet denken aan dit soort dingen, zou ik me goed voor kunnen stellen, dus geniet nog even lekker van jullie reis. Wij hebben over een paar weken ook vakantie, we gaan maarliefst 3 weken Frankrijk (nu niet gaan lachen he) maar daar zien we erg naar uit. Alles verder ok hier met ons in Zeist. Groeten van PYNQ.

• 28 Juni 2009 - 19:52

Ferdinand:

Oooh, heerlijk met Jan Hammer op de achtergrond. Haren in de wind. Je witte pak aan. Zonnebril op. Tubbs naast je.

Groetjes daar aan iedereen

• 29 Juni 2009 - 09:46

Tim:

he he Eindelijk foto's die ik herken .... westerse beschaving !! Lijkt me erg druk na al die maanden van veel natuur en ruimte om je heen . Nog ff lekker genieten . tot shiphol!!

• 29 Juni 2009 - 17:35

W E F M:

Hoi daar wereldreizigers,
    we lezen nog steeds mee zelfs vanuit ons vakantieland (trouwens hetzelfde werelddeel als jullie) Canada. Wij hebben ons avontuur er alweer bijna opzitten, zijn bij de camperverhuur waar we net onze camper weer ingeleverd hebben. Nu nog Vancouver verkennen en weer back to Zeist.
    Veel plezier nog en tot over 21 dagen??
    groetjes,
    Wim, Elke, Freek & Mette

• 29 Juni 2009 - 21:09

Carly:

Hoi bofkonten, want ohhhhh, wat moeten jullie genieten van alles wat jullie zien en meemaken. Zeist is echt een ver-van-jullie-bed-show dus zal ik er ook niet veel over vertellen behalve dat het leven gewoon doorgaat, we gezond zijn, en het huis er prima bij staat. Jullie zwarte haaibaai is veranderd in een allerliefste kat, is dikke vrindjes met de huidige bewoner, dus het KAN!
    Genoten van jullie verhalen. Compliment voor je schrijfwijze Henk.Heb me rot gelachen om dit Floridaverhaal.
    Ga in Antigua vooral een keer bij zonsondergang de ..kweeniemeer..heightsop alwaar een steelband prachtige klassieke m uziek uit de olievaten weet te produceren.
    Geniet nog effe goed, het andere leven wacht.
    groetjes van Dolph en Carly (je weet hopelijk nog wel: van nr 12!)

• 01 Juli 2009 - 12:39

"oud" Nr 14:

Ha hatweeceeel,

Weer even ingelogd en wat blijkt, Noenoe is lief! Beter nieuws kan je niet hebben, ik hoop dat de nieuwe bewoner een aangepaste gebruiksaanwijzing voor jullie achterlaat. Als ik zo de berichten lees lijkt het erop dat de wereldreis is omgezet in een "gewone" vakantie. Heerlijk hoor, Florida. We zullen jullie tzt helpen met acclimatiseren hoor. Tot later.

• 02 Juli 2009 - 09:09

Antien & Fam:

Lieve allemaal!
    Wat zie je de jongens genieten op iedere foto!!
    Leuk om te zien!
    We komen wel effe eten bij Betsy!
    Hier de afronding van school geweest gisteravond diplomering dus weer een stap verder!!
    Heerlijk weer hier.
    Supersnel voorbij 9 maanden wat een snelle zwangerschap en nu nog de bevalling!! op schiphol!!
    liefs van ons 4.xxx

• 03 Juli 2009 - 20:00

Willem Holleder:

Hallo daar,
    Het is shit, maar vandaag heb ik gehoord dat ik voor 9 jaar moet zitte.

En dan hier het codebericht: check aub je hotmail adres voor iets belangrijks in 2010.
    (Ga ik dan spectaculair ontsnappen??)
    Groeten, WH

• 05 Juli 2009 - 18:12

Ellen, Lokko En Kids:

We zijn weer een beetje bij 'gepraat'; fijn dat het jullie zo goed vergaat. We genieten mee van de mooie en spannende foto's (krokodillen) en jullie belevenissen.
    We genieten hier van een paar mooie zomerse dagen en hebben echt het gevoel van vakantie. De kids hebben juist vakantie gekregen van school en wij vieren het me ze mee: naar het zwembad, lekker bbq-en. Morgen komt de harde realiteit weer als de wekker gaat om 7 uur. Nog een paar weekjes werken en dan is het voor ons ook echt vakantie. Overigens geeft Ellen een kroegfeest op 18 juli, dus mochten jullie het vliegtuig nog kunnen halen dan bij deze natuurlijk van harte uitgenodigd; anders misschien tot Gent?
    Geniet ze nog van de laatste 'vrije tijd' en alvast op het vooruitzicht van thuiskomen?

• 05 Juli 2009 - 21:18

Marcel En Miranda :

Ha Hanneke, Henk, Luuk & Corné

Net even foto's gekeken, Italie 2007! Wat waren die Gamba's lekker....en wat stond die kips leverworst je goed (leverkleurige zwemband van Marcel) en wat waren die guppies in het water eng!! Direct even en mailtje sturen naar de wereldreizigers.

Het is bij ons echt helemaal een ding geworden, als er een bericht van jullie binnenkomt. De standaard opmerking: "Oh de v/d ploegjes hebben weer eens wat meegemaakt!!!!"" Cynische humor van de thuisblijvers, hebben wij nodig om te relativeren. We zijn natuurlijk gewoon stikjaloers!

Staan de v/d Ploegjes één dezer dagen gewoon weer in korte broek met Mickeyoren gewoon weer op Schiphol!! Time flies...

Suvelweekend was ook gezellig! Marcel werd door zijn "vrienden" nog even in een vieze stinksloot gegooid. Maar hij heeft wraak genomen... Leuk dat we jullie nog even aan de lijn hadden. Ha ha, vage berichten midden in de nacht...Was het erg genant???? Op nuchtere maag vallen de vage berichten wellicht wat zwaarder! Ik had namelijk zelf het idee dat ik heel hard moest praten om jullie te bereiken ( ha ha)!

Nou geniet nog even van Mickey, BA barracas of het moment waar je ook zit...

Misschien zien we jullie in Drenthe op het feestje van Ellen..

Doeg doeg,
    xx