The afterparty ... - Reisverslag uit Saint John's, Antigua van henk ploeg - WaarBenJij.nu The afterparty ... - Reisverslag uit Saint John's, Antigua van henk ploeg - WaarBenJij.nu

The afterparty ...

Door: henkhan@hotmail.com

Blijf op de hoogte en volg henk

08 Juli 2009 | Antigua, Saint John's

Met een hagelwit strand en prachtig blauwe zee op 100 meter van ons huisje en bijna niemand te bekennen op het strand is het duidelijk dat we het drukke Amerika hebben ingeruild voor een Carribische oase van rust; Antigua, het eiland met de 365 stranden !! Heerljk na die hectiek in de USA.

De afgelopen week hebben we doorgebracht in allerlei parken van ome Walt (Disney) en afgesloten in Fort Lauderdale. De DD (disney-dagen) begonnen meestal om 8 uur met ontbijt om strak om 9 uur voor de deur te staan van het park. Er zijn in Orlando vier verschillende parken met ieder hun eigen thema.

* Epcot, is het park waar veel over de natuur en wetenschap terug komt in alle attracties. Voor wie nog een keer gaat : Soarin minimaal 3 keer !!
* In Hollywood Studio vind je alle disney-films terug, de straten zijn gevuld met allemaal filmsets en Corné en Luuk zijn op de foto geweest met Bliksem en Takel van hun favoriete film Cars!!
* Het belangrijkste park is het Magical Kingdom met het kasteel van Mickey Mouse en op iedere hoek Knabbel en Babbel, Donald Duck of Mickey Mouse. 's Avonds om 9 uur een mooie parade gevolgd door een spetterend vuurwerk om 10 uur. Dit park is vergelijkbaar met Disneyworld Parijs.
* In Animal Kingdom vind je een combinatie van de Beekse Bergen, Efteling en Madurodam in het groot. Vooral de safari en de achtbaan waren te gek.

We hebben genoten van zeven dagen Disney, al was het soms wat warm (tegen de 40 graden) en mega druk. Maar nog meer dan dat hebben we genoten van de kleine Rose (en Marleen en Robin natuurlijk) twee weekjes om ons heen.

Wat in Nederland Koninginnedag is, dat is in Amerika 4th of July. Een feest ter gelegenheid van de onafhankelijkheid van de Britse overheersing. Vuurwerk, barbecue en veel stars en strips zijn de ingrediënten voor dit feest. We zaten met elkaar aan het privéstrand van een zakenrelatie van Robin, lekker zwemmen, wijn drinken in een lekkere strandstoel bij de ondergaande zon............. tjaa het kon beroerder.

Fort Lauderdale is een strandplaats ongeveer 100 kilometer ten noorden van Miami en heeft een prachtstrand, dat zich uitstrekt over enkele kilometers. De weg langs het strand is een waar defilé van Corvette 's, Ferrari 's en Hummers. Dikdoen langs het strand zullen we maar zeggen.

Hier kun je overigens goed shoppen, buiten de stad is winkelcentrum gebouwd van ettelijke vierkante kilometers, waar alle merken hun overschot aan kleding tegen dumpprijzen aan de man c.q. vrouw proberen te brengen. Ralph Lauren, Esprit, Victoria Secret, Gap, Nike, Guess, en ga maar door. Een waar paradijs voor de shopaholics. Resultaat : weer 10 kilo meer bagage naar Nederland (bedankt Robin en Marleen voor de extra tas !!)

Voor de tweede keer deze reis is er aan de aan de van der Stok-stamboom weer een blad bijgekomen; Marijn Pieter Keegel is geboren !!! Felicitaties kunnen via deze blog worden doorgegeven aan de familie Keegel !!

Wij gaan ons de komende dagen nog wat vermaken op dit tropisch eiland, even aan het bruiningsschema werken, hier en daar een rummetje, wat vervelen op het strand en eens kijken of Antigua onder water ook zo mooi is. Kortom een echte vakantie om mee af te sluiten.

Tot over 12 dagen !!!!!!!!!!

H2CL

PS Carly, je moest de groeten hebben van de mannen van de steelband !!

• 08 Juli 2009 - 05:34

Ida:

Goedemorgen allemaal,
    Ik zie het al helemaal voor me, zitten op het privestrand van een zakenrelatie.Wij noemen dat hier: Noordpolderzijl.
    Jullie genieten nog maar lekker met elkaar.Ik ga zo aan het werk.Dikke kus van ons.

• 08 Juli 2009 - 05:44

Sasboes:

Geniet nog even van jullie welverdiende vakantie op reis. Heerlijk!

Knuf, Sas

• 08 Juli 2009 - 06:42

Ma Ploeg:

wat weer een verhaal .en mooiefoto.s en nu maarzorgen voor een lekker kleurtje .henk bedankt voor al je mooie verhalen .en tot op Schiphol dikke kus van opa en oma

• 08 Juli 2009 - 06:54

Ferdinand:

Alvast een OK bij Cape Shirley en Sunken Rock.

Van het aftellen in dagen zijn we afgestapt. We doen het nu in uren.

• 08 Juli 2009 - 07:03

Melissa Smit:

Geniet nog van de laaste paar dagen. Vast een heel dubbel gevoel... Ik zal jullie geweldige verhalen missen maar gezellig om binnenkort weer met je te kletsen Han. Liefs Melis

• 08 Juli 2009 - 07:35

Hein:

Ha die Henkus en familie uiteraard,

Prachtige afsluiting op zo'n strand/eiland van jullie ongetwijfelde super reis. Ik zie je altijd met rugzak, dat lijkt me het enige nadeel van zo'n reis, dat gezeul, maar die prijs is het meer dan waard waarschijnlijk. Geniet nog even.

Groet, Hein

• 08 Juli 2009 - 10:17

Papa En Mama:

In jullie verslag lezen we dat ook bij julie het aftellen is begonnen en de weemoed een beetje ruimte krijgt.
    Met jullie ervaringen komen jullie hier verrijkt terug. Wij zijn blij als we jullie weer gezond en wel in onze armen kunnen sluiten.
    Geniet nog een paar dagen en rust nog even lekker uit.

• 08 Juli 2009 - 10:51

Wim:

Jesses, wat gaat het toch allemaal snel zeg...

Lekker genieten nog!

Groet en tot snel!

• 08 Juli 2009 - 10:57

Marleen:

He Lieffies,
    Hmmm we hadden toch met jullie mee moeten gaan naar Antigua... Jullie hebben weer fantastische stranden gevonden! Ben jaloers, jullie in de zon, wij zwaar in gevecht met de jetleg. GENIET en tot snel!

• 08 Juli 2009 - 15:21

Linda :

He luitjes, En dan nu nóg een vakantie (van 2 weken, zo eentje waar wij voor zouden tekenen...).
    Dat wordt wel even afkicken hier. Kun je nog even jullie aankomsttijd en vluchtnummer mailen? Alvast bedankt!

• 08 Juli 2009 - 16:40

Antien & Fam.:

Heerlijke afsluiting!!!!!!!!
    En het begin van de reis was ook zo geweldig en alles ertussenin ook niks mis mee!!
    Wat een ervaring!!
    Wij verheugen ons op vakantie naar kroatie.
    Tot gauw!
    liefs van ons 4!

• 08 Juli 2009 - 17:49

Saskia En Evert:

Wouw, wat weer een fantastische verhalen. Wij hebben Leffert - Kes z'n beste vriend! - een paar dagen te logeren. Ze zitten nu heel broederlijk naast elkaar op de bank tv te kijken. Straks moeten ze naar bed. Ik ben benieuwd hoe laat ze zullen slapen. Zondagochtend vertrekken wij voor 3 weken naar Frankrijk. Eerst 2 weken kamperen in de buurt van Millau (zuid-Frankrijk). Het is een gebied met rivieren, canyons en grotten. We weten nog niet waar we de laatste week van de vakantie zullen kamperen. We zien wel. We hebben er allemaal erg veel zin in. We wensen jullie nog heerlijke laatste dagen toe en alvast een goede reis terug naar Nederland. Ongelooflijk dat jullie alweer terug komen.

Groeten,
    Evert, Saskia, Kes, Guus, Noor en Leffert

• 08 Juli 2009 - 18:53

Christel:

Jeetje, wat een rotgevoel moet dat zijn dat de vakantiedagen bijna "op" zijn! Maar wat hebben jullie genoten! Ben benieuwd hoe jullie het vinden om weer terug in Nederland te komen na zoveel vrijheid en niets te "moeten". Hopelijk lukt het ook in de laatste dagen om er een topvakantie van te maken en niet te veel aftellen!!! Dikke knuffel voor iedereen en tot binnenkort dan maar weer eens live ergens in Nederland!!!

Hier is het weer even wat omgeslagen maar dat is voor Pieter dikke pret, die genet van de wind voor de deur op zijn surfplank.

Heb vandaag toerist in eigen land gespeeld en ben de Ransdorper toren op geklommen met 2 kinderen. Best spannend met dit ruige weer! Lekker kneuterige Nederlandse expositie halverwege de toren. Ook echt genieten!

Kinderen gaan super, knie is ook redelijk op orde en binnenkort gaan we ook relaxed "een weekje" op vakantie, tja verschil mag er zijn!

groet!!!

• 08 Juli 2009 - 19:13

Gerard En Helma:

Niet normaal hoe snel de tijd gaat. Het lijkt nog zo kort geleden dat we op een camping in Queenstown gezorgd hebben voor nachtelijk gelal en voor het vullen van de glasbak. We zijn erg benieuwd naar de foto's van Antiqua. Wie weet kunnen we daar onze duikbril ook een keer testen.
    Geniet van de laatste 2 weekjes.
    Groetjes, Gerard en Helma

• 09 Juli 2009 - 13:07

Daniel En Lize Lore:

Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. Heerlijk om af en toe jullie site te bekijken en een beetje mee te leven.

Ook wij gaan op vakantie naar Frankrijk. Eerst een B&B in de Ardesch en daarna een kleine camping bij een boer in zuid Frankrijk. De eerste keer met Rozemarie in een tent.
    Als je nog tips hebt over het pakken van de auto hoor ik het graag. Lize wil al een dakkoffer en een aanhanger aanschaffen.
    Bij een tweede kabouter spreken we hier verder over.

We zien jullie 22 augustus op ons tuinfeest in Doesburg. Ben wel weer toe aan mustang sally!

Eerst nog even snel bruin worden zodat we niet te flets afsteken bij jullie.

Groet,
    Daniel, Lize en Rozemarie

• 10 Juli 2009 - 08:16

De Buren Van Nr. 8:

Wel thuis! geniet nog even voordat de hollandse regen je weer omhult. Wij zien jullie pas half augustus na onze trip in Costa Rica. Na al jullie verhalen verheugen wij ons alleen maar meer om ook even weg te dromen op een caribisch strand. Een fijne thuiskomst!

• 13 Juli 2009 - 06:25

Gea:

Geniet nog van die laatste dagen!!!

Wanneer komen jullie precies op Schiphol aan?

Tot snel!
    Kus, Gea

• 13 Juli 2009 - 07:04

Gea:

Geniet nog van die laatste dagen!!!

Wanneer komen jullie precies op Schiphol aan?

Tot snel!
    Kus, Gea

• 14 Juli 2009 - 17:59

Chiel&Mirjam:

Veel plezier met de ultieme afsluiting. Strand, keren en smeren, visBBQ in de ondergaande zon en lekker zwemmen/duiken/poedelen.

Mir en ik waren er van de week achter gekomen dat het alweer bijna 2 jaar geleden is dat we weer terugkwamen van onze reis.
    Het kriebelen blijft, al bevalt Nederland ook prima.

Het is lekker zomer hier.
    Morgen genieten van een dagje Texel. Ook niet verkeerd!

Chiel&Mir

• 15 Juli 2009 - 18:04

MR2:

Ola, geniet nog van de laatste paar daagjes paradijs. Hebben jullie al een bounty/bacardi reclame opgenomen?

Jullie koffer is 'bijna helemaal' meegekomen en wacht met spanning op haar eigenaren....

Nog steeds zijn wij in gevecht met de Jetlag. Met name Rose heeft het lastig. Hoe is het met de jongens?

groetjes,

Ome Jobin

• 17 Juli 2009 - 08:43

Daan, Lize&Rozemarie:

Beste HHCL,
    Tijdens mijn vrije dagen heb ik genoten van jullie avonturen. Helaas (in ieder geval voor mij;) is het eind in zicht, alhoewel het misschien ook wel weer heerlijk is om naar huis te gaan.Dit jaar neemt niemand jullie meer af. Via jullie hebben wij weer wat meer van de mooie wereld ontdekt. Bedankt! Geniet van die laatste prachtige dagen. Een hele goede terugvlucht gewenst en we zien jullie vast gauw.

Groeten,
    Daniël, Rozemarie en Lize-Lore