Vergeten te dansen op de vulkaan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg henk
09 November 2008 | Indonesië, Bogor
Het echte reizen is begonnen !! Weg uit een knotsgekke wereldstad met evenveel inwoners en onderweg naar het platteland met al haar schoonheid.
Bogor is onze eerste stop, een groot dorp met drie miljoen inwoners !! Hier is een openbaar vervoer systeeem, wat bestaat uit honderden blauwe en groene busjes die kriskras en bijna onafgebroken rondrijden, een soort reusachtige draaimolen van taxibusjes (ANGKOTS). Om twee kilomter verderop bij een gongfabriekje te komen ben je drie busjes verder en drie keer 40 eurocent lichter (met z'n viertjes).
Gongfabriek was leuk, Corne en Luuk lekker uitgeleefd op muziekinstrumenten,lunchen in de enorme botanische tuin met megabomen en planten, waaronder de enorme waterlelie die een keer per jaar bloem heeft.
De volgende dag om 10 uur vertrokken met een tour richting Garut, in de richting van Yogyakarta. Eerste stop een gezin die met vader en zoons typische West Java wajangpoppen maakt, erg mooi, 2 exemplaren onderweg per boot naar huis. Via Pencak Pass en allerhande theeplantages op weg naar Garut waar we begin avond aankomen.
Pas nu ervaren we hoe er langs de openbare weg wordt geleefd, gewerkt, feestgevierd (bruiloften in overvloed), geslapen en getransporteerd. Java is een mierennest met overbevolking, een land waar scooters, motoren en taxibusjes met een levensmoehoeid elkaar inhalen en ik me realiseer dat ik op Java zeker geen auto ga huren. En natuurlijk ontbreken de schitterende terassen met uitgestrekte rijstvelden, buffels die in het water worden gewassen en spelende kinderen niet in dit beeld. Java is mooi, druk, hartelijk en zeker onontdekt door toeristen uit vele landen : 80 % van de toeristen in West Java is nederlands.
Corne en Luuk blijven een bezienswaardigheid en de knijpjes in de wangen en hello hello blijven onverminderd doorgaan. Maar ook wordt er volop gespeeld als we maar even neerstrijken in eettentje, fabriekje of gewoon langs de weg. Kinderen maken zonder woorden gemakkelijk contact en er wordt heel snel gelachen en gerend met de locale leeftjdgenootjes.
Vandaag, 9 november, ons eerste hoogtepunt gehad,de beklimming van de Gunung Papadayan, een vulkaan die in 2005 voor het laatst is uitgebarsten. Een tocht van bijna twee uur door rokende geisers, borrelende waterbronnen (300 graden), zwaveldampen en gele massa's zwavel.Corne en Luuk bleven achter bij onze gidsen !! en waren blij ons weer te zien.
Morgen pakken we de trein naar Yogya en daar blijven we wat langer, even bijkomen van de eerste week, lekker zwemmen, eten en op naar de Borobudur
Vanuit een warm en vochtig Tasik Malaya,
H2CL
Vanuit een warm en vochtig Tasik Malaya,
H2CL
09 November 2008 - 17:02
TIL:
Wat weer een leuk verhaal en wat een toeval... Veerle zij juist vanochtend dat het in huis naar diwatersofsulfide, H2S oftewel rotte eieren rook en jullie zitten ook gehuld in zwaveldampen.
Net de verjaardag van Renee gevierd; toch een gek idee: jullie hebben geen ander feestje oid, maar zitten gewoon op de andere helft vd wereld!!
Blij vooral GENIETEN en knuffels van Tijmen, Imke en Linde (Veerle schrijft zelf wel een berichtje) -
09 November 2008 - 17:07
Veerle:
lieve Henk,Hanneke
groeten veerle -
09 November 2008 - 17:26
Luna:
die stink meertjes hebben wij ook in costarica gehat
vies he -
09 November 2008 - 20:02
Saskia (zusje Roy):
Hola wereldreizigers,
Met toch een licht vleugje jaloezie een bericht van moi. Het klinkt nu al gewedig! En na twee dagen reizen je kinderen achter laten bij een plaatselijke herder die dienst doet als gids is heel gewaagd, maar hoort natuurlijk bij het avontuur...vonden de jongens dat eigenlijk ook?
Dikke kus,
Sas
09 November 2008 - 20:22
Machiel:
Wat een geweldige fotos! En ongeloofelijk dat julle pas net begonnen zijn...overmorgen vlieg ik over jullie heen, ik zal zwaaien.
Geef CL een knuffel van me! -
10 November 2008 - 17:11
Marc Van Den Elzen:
mooie foto's en verhalen!
Groet! -
11 November 2008 - 14:44
Leonie Van Vilsteren:
Dag Hanneke, Henk, Corné en Luuk,
Wat ziet het er fantastisch uit allemaal. Echt geweldig dat jullie dit doen, een mooie ervaring voor jullie én de jongens.
Ik wens jullie een prachtige reis verder!
Groetjes, Leonie -
12 November 2008 - 08:38
Pa Ploeg.:
mooi om jullie zo te kunnen volgen.veel groeten van allen.knuffel voor dekleine mannen. -
12 November 2008 - 14:34
Jan:
Leuk, dat jullie eenzelfde route volgen in Indonesie als ik dstijds in 1998. Toe reed ik overigens geregeld op een scooter door Jakarta....dit was het toppunt van armoede voor de Indonesiers -
12 November 2008 - 19:51
Mira, Martijn, An &.:
Hoi Hanneke, Henk, Luuk en Corne!!
Wat fantastisch wat jullie allemaal doen en zien tijdens jullie reis! Wat gaaf dat jullie die vulkaan beklommen hebben. En wel een voordeel dat je met jullie kids zo makkelijk in contact komt met andere mensen en kinderen. Harstikke leuk!! Ik ga jullie verhalen met plezier volgen. Genietse verder met z'n viertjes! En tot later! Liefs uit het koude natte kikkerlandje van Mira, Martijn, Anneke en.... -
12 November 2008 - 19:55
Ida,harke,gijs,lieke:
Leuk om jullie zo te volgen en de foto's te zien.Ik zie dat de jongens klaar zijn voor jehova nissi.
De juf van Gijs vroeg ook naar deze site,ze wil graag met de klas de verhalen en jullie wereldreis volgen,leuk he.
Dikke kus van ons oet oethoezen -
12 November 2008 - 21:07
Mart Bramveraantien:
Wat geweldig om jullie zo te zien genieten!
Mooie fotos en verhalen en jun je nagaan nog maar het begin!
Volgen jullie en veel liefs van ons,dikke kusxxx...
12 November 2008 - 21:10
Antien:
Oh ja Henk helemaal vergeten collega ging richting a,dam naar Marjolein van vitea!!
Toevallig he ze werkt op locatie r,dam. Ze hebben het nog over jullie reis geha! small world he!
Dag broer je big sister!! -
13 November 2008 - 16:17
Daniel:
Geweldig, jullie zijn op reis. Ik moest wel even googlen voor ik jullie site gevonden had. Maar als jullie veel schrijven en wij veel reageren komen jullie zo bovenaan te staan in de zoeklijst.
Geniet van de wereldreis en hou ons op de hoogte van jullie avonturen.
Groeten aan die twee geweldige mannetjes van jullie,
Daniel, Lize en Rozemarie