Kreteks en Bintang - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van henk ploeg - WaarBenJij.nu Kreteks en Bintang - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van henk ploeg - WaarBenJij.nu

Kreteks en Bintang

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg henk

14 November 2008 | Indonesië, Yogyakarta

We zijn van West Java inmiddels aangekomen in Centraal Java. De treinreis van Tasik Malaya naar Yogyakarta was prachtig, vijf uur lang de meest wonderschone omgeving, pittoreske dorpjes, geiten en schapen op de rails en een prima plek om te zitten. We zaten nog maar net en de borden met Goreng werden al rondgebracht.

In Yogya aangekomen merkten we gelijk al dat er meer toeristen waren, het alllemaal een ietsiepietsie georganiseerder er aan toe ging en we hier een dikke week ons prima gingen vermaken.

Inmiddels hebben we er al een paar dagen opzitten, met als hoogtepuntjes de Borobudur en een tocht door het Javaanse platteland. Deze laatste trip gemaakt met paard en wagen, een nog alledaags verschijnsel. Van kroepoekfabriek naar de rijstvelden, bakstenen en allerlei exotische bomen, planten en vruchten. Oh, ja pinda's groeien echter onder de grond !! Een trip van ruim vier uur met gids was echt super en de jongens genoten er ook van. In deze streken zie je dat families met elkaar een bedrijfje runnen waar iedereen zijn steentje bijdraagt. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam.

Borobudur is een van de zeven wereldwonderen en dat is in de aantallen bezoekers dan ook gelijk te merken, een woonboulevard op 2e paasdag is er niets bij. Het monument,geen tempel, is een prachtig verzameling van Boedhistische verhalen met 9 plateau's met ieder hun eigen fase, een soort pyramide van Maslow voor Boedhisten. Centraal de reincarnatie van Boedha, 505 beelden, waarvan het meerendeel is ontdaan van hoofd of arm. Voornamelijk door dieven. Mede door Nederlanders overigens in de begin 20ste eeuw gerestaureerd ma 900 jaar in de wildernis te hebben gestaan. En dat alles omgeven door prachtige rijstvelden.

We zijn overigens aan de kreteks, de sigaret met kruidnagel. Ruikt heerlijk, vrij licht en lekker bij een Bintang. Het eten is overigens erg lekker de Gorengs zijn wel iets meer dan die plastic bakken bij de gemiddelde Golden Palace of China Town. En dan te bedenken dat we gemiddeld met z'n vieren voor een diner inclusief drinken altijd rond de 10 euro kwijt zijn.

Overmorgen gaan we naar de Prambanan en hindoeistische tempel op 1 uur rijden hier vandaan.

De reacties op de site zijn super en leuk om op de hoogte te blijven.

Een dikke kus aan iedereen daar, groeten van ons allen H2CL

PS

Gijs leuk dat je op school ons volgt.

• 14 November 2008 - 14:23

Marc Van Den Elzen:

Gezellig en relaxed, ik merk al meer onthaasting in je berichten....

• 14 November 2008 - 15:08

Liselotte:

Nog maar zo kort op reis en al zulke leuke verhalen. Super hoor!
    Geniet er lekker van,

Liselotte

• 14 November 2008 - 18:47

Papa En Mama:

Wij kijken op google earth in welke omgeving jullie zitten. Wij zien het landschap op een scherm, maar jullie zien alles in het echt. Boffers!!!!
    Leuke foto van de 3 mannen.
    Liefs Papa en mama

• 15 November 2008 - 15:15

Ha Globetrotters!
    Hoe gaat het? Alles under control? Prachtig die verhalen en foto's. De boedha foto hangen we hier op, dan zijn we in gedachten met jullie mee op reis.

• 15 November 2008 - 15:17

• 15 November 2008 - 15:17

• 15 November 2008 - 15:18

Ghislaine:

sollysollysolly, te vaak op de knop gedrukt denk ik .....:-)

• 15 November 2008 - 21:27

Jan En Trudy:

H2CL,
    Mijn eerste reactie : GEWELDIG!
    Geniet ze!
    Groetjes van ons.

• 15 November 2008 - 22:34

Tamara:

Voor het eerst op jullie site ingelogd. Begin weer te ontwaken uit de kraamroes! Wat een geweldige foto's en verhalen. En dat is nog maar het begin! Geniet ervan. We blijven jullie volgen. Liefs, Tamara, Duncan, Ian en Neal

• 16 November 2008 - 09:12

Gijs:

hallo, ik en mijn moeder zijn op het idee gekomen om mijn spreekbeurt over jullie reis te doen.
    Ik vond het zelf ook wel bijzonder hoe zo'n kroepoekfabriek eruit ziet.
    Leuk die foto van corne en luuk met hun kretecs, ik vond de Borobudur ook mooi.

• 17 November 2008 - 05:56

Edith:

Al helemaal in de wereldreis. Geweldig om te lezen. over 2 weken begint mijn reis en is alweer voorbij voordat jullie terugkomen. Geniet,geniet,geniet. Dikke kus.

• 17 November 2008 - 11:01

Nataly:

Heerlijk om jullie verhalen te lezen! Zo'n totaal andere wereld als waar wij in zitten. Geniet!
    x

• 17 November 2008 - 12:35

Niels:

Heel erg leuk jullie te volgen gedurende deze bijzondere reis. Geweldig om maandag te beginnen met een verslag vanuit Java. Geniet! Groeten, Niels

• 18 November 2008 - 08:55

Danielle:

Hai,
    dit lezen terwijl ik over een grauw utrecht uitkijk, daar wordt ik wel warm van.... Zo te merken gaat het allemaal goed, ook met C + L. Lijkt me heerlijk zoveel tijd voor elkaar!
    Wij zijn ondertussen druk bezig met babyvoorbereidingen...
    Liefs Daan

• 18 November 2008 - 10:16

Hugo Valk:

Hi Hanneke de rest van de H2cl-family,

Leuk jullie verhalen te lezen! Als je zin hebt in onze Verhalen: hugosimone.reisdagboek.net

Wij zijn inmiddels 4,5 weken onderweg en zijn nu in Cambodja. Ook erg aan het genieten! Gek he :-)

Enjoy,
    Hugo

• 28 November 2008 - 18:53

Ruud Rams:

Dag Henk and familie,

Zo spreek je elkaar na 10 jaar, en zo zit je aan de andere kant van de wereld. Ik vind het geweldig dat jullie dit ondernemen, ga zeker af en toekijken hoe het jullie vergaat, veel succes en geluk..

Groetje Ruud