Vuurwerk - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van henk ploeg - WaarBenJij.nu Vuurwerk - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van henk ploeg - WaarBenJij.nu

Vuurwerk

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg henk

01 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Wellington

Iedereen een fantastisch 2009 !!!

We zijn alweer 10 uur onderweg in dit jaar en hebben de oliebollen van Katja alweer in onze bolle buikjes. Vuurwerk was hier erg zeldzaam, teveel gevaar voor bosbranden, ik denk dat er in Lutjegast meer de lucht in is gegaan dan in Ocean Grove (40.000 inwoners). We hadden een feestje bij vrienden van Huib en Katja, BBQ, wijntjes en veel spring en speelspullen voor alle kinderen. De temperatuur en de beperkt aanwezige oud & nieuw kenmerken, zorgen voor een raar gevoel. Maar 12 uur = 12 uur.

Natuurlijk missen we de stampotten van Marcel, de erwtensoep van TIVL, de mooie sierpotten van Wisman, de kniepertjes van Ellen, de dr. Denkerpuzzel, het kampvuur van alle pallets van Pastoor, de knakworsten, een potje klaverjassen, een rondje bos in Blaricum, de gebakken eitjes en alle familie en vrienden. Was je het eerst op Daan ?? Lekker he !!

De afgelopen dagen hebben we overigens veel vuurwerk gehad aan de kust, golven die tegen de kust aanbeuken langs de Great Ocean Road. Deze weg loopt van Ocean Grove naar Port Campbell en is befaamd om haar prachtige kliffen en hoge golven. We hebben een nacht doorgebracht in Port Campbell om de volgende dag naar de Otway Fly te gaan; een tropisch regenwoud waar in de hoogste toppen een wandelbrug is aangelegd. Uiteindelijk op 47 meter boven in de toppen van eucalyptusbomen en woudreuzen samen met CL.

De weg langs de kust slingert langs de uitlopers van de klffen en zorgt ervoor dat de gemiddelde snelheid niet boven de 50 km/hr komt, als we langs mooie plekjes als Lorne en Apollo Bay rijden.

Morgen gaan we naar Melbourne voor drie dagen en dan op naar Nieuw Zeeland. Tien weken met de camper op pad.

Nogmaals een spetterend 2009 toegewenst, maak al je dromen waar en veel geluk en gezondheid !!!!!!!

H2CL

• 01 Januari 2009 - 13:06

Marttienbramveer:

He lieve allemaal,
    Voor jullie een gelukkig en gezond 2009!!
    Geweldig in wat voor paradijs jullie je op dit moment bevinden!!
    Vrolijke koppies en genieten!
    Hier oud en nieuw weer goed doorgekomen!
    Bram en veer voor het eerst de hort op en na ons op bed! effe wennen!
    Avond voor oud en nieuw nog een winter bbq gedaan wil wel met deze temp.
    Ze schaatsen op het damsterdiep!
    Lekker winters maar met 30 graden lijkt me ook niet vervelend hoor!
    nou veel liefs en
    knuffels van ons!xxx

• 01 Januari 2009 - 13:14

Pa Ploeg:

Lieve allemaal.
    Ook van ons een gezond en gelukkig nieuwjaar!
    Wij hebben het met Jasper en Tiny gevierd.
    Waren de oliebollen net zo goed als bij ons?
    Het skypen lukte niet zo goed jammer..
    Uit Brazilië werd ook geskypt door Johanneke.

De groeten van opa en oma
    kusje voor jullie allemaal!!
    Ook van Gijs Lieke en Ida want die waren hier.

• 02 Januari 2009 - 11:52

Carly Paulsen:

Hallo bofkonten
    Net "even" alle berichten gelezen en foto's bekeken....pffff, wat een fantastische ervaring. Ik ben stinkend maar positief jaloers. Het leuke is dat ik wat betreft Indonesië ook alles in kan voelen.Geniet er maar met volle teugen van.Het huis staat er nog prima bij na de jaarwisseling. De kou is helaas minder geworden; ik had zo gehoopt nog te kunnen schaatsen(vanaf kerst helaas week ziek in bed, dus moest het ijs missen)
    Wat fijn dat C en L het ook zo bar naar hun zin hebben. Ga door met het fijn hebben, ik ga jullie nu volgen. Leuk geschreven hoor Henk!
    lieve groeten van onder ook jullie dak!
    Carly

• 02 Januari 2009 - 11:54

Carly:

oh ja, en uiteraard ook onze beste wensen voor 2009! maar dat Dolph geloof ik al per SMS gedaan hè.

• 02 Januari 2009 - 12:06

Marc Van Den Elzen:

Voor jullie ook alle goeds voor 2009!

• 02 Januari 2009 - 13:01

Nanda:

Het was bijna als van ouds in Blaricum maar zonder jullie toch net even anders.

Leuk dat jullie nog even hadden gebeld.

Geniet van dit wereldse 2009

• 02 Januari 2009 - 20:45

Papa En Mama:

De kerstdagen en oud en nieuw zijn al weer achter de rug. Fijn dat we elkaar weer even gezien en uitgebreid gesproken hebben. Herkenbaar jullie reisverslag over de Great Ocean Road. Geniet van Melbourne en een goede vlucht naar Nieuw Zeeland.Dikke kus van ons voor jullie allen opa Piet en oma Betty

• 02 Januari 2009 - 21:42

Miranda En Marcel:

Hoi, hoi,

Wat een verhalen! Heel leuk om op deze manier bij te blijven.

Wij doen het voorlopig met drie dagen Blaricum. ok Leuk!

Het begin was even wennen zonder jullie viertjes; we hebben het het echter goed opgepikt en alle traditionele Oud&Nieuw onderdelen kwamen weer langs.

Dit jaar konden we schaatsen wat het extra leuk maakte. Veel van de kids schaatsten voor het eerst. Heel bijzonder dus en ze pikten het snel op.

Maak er een heel mooi 2009 van.

• 03 Januari 2009 - 10:55

José & Ernst:

Jullie een gelukkig 2009 en wat een avontuur trouwens. Wat we tot nu toe hebben gezien is heel erg mooi, met name de great ocian road(mooie foto's)! Bij ons in Leek is alles goed, lekker gefeest met oud en nieuw en vanmiddag schaatsen. Goede reis!
    José, Ernst, Julia en Laura

• 03 Januari 2009 - 12:51

Saskia:

Ha wereldreizigers!!!
    Wat klinken jullie verhalen geweldig en wat zien de foto's er ontzettend gaaf uit. Onze vakantie lijkt alweer zoooo lang geleden en jullie zijn gewoon nog steeds onderweg, en ook nog de komende 7 maanden!!! Geweldig. Wij wensen jullie een supermooi 2009 toe, wat ongetwijfeld gaat lukken daar aan de andere kant van de wereld! Leuk om jullie belevenissen op de voet te volgen, houd ons op de hoogte!!!

Veel liefs,
    Saskia en Frank

• 03 Januari 2009 - 19:59

Tante Tiny:

Hoi Henk & Hanneke. wij wensen jullie een ..Feliz ano novo. wij zijn oud en nieuw in Stedum geweest.met de kerstdagen zaten we in het Zwarte woud.en tot onze verrassing toen wij in Feldberg aan kwamen stond Johan ons daar bij de bus op te wachten ,wat heel leuk was.wij genieten volop van de hollandse winter bij ons was het de laatste tijd erg heet 30 tot 35 graden.groetjes en geniet er van O Jasper en T Tiny

• 04 Januari 2009 - 08:14

Timbeaumax:

heerlijke verhalen , erg mooie foto's. ondanks het missen van , denk ik dat jullie op een enorme gave manier 2009 zijn ingegaan.maak er trouwens een fantastisch jaar van!.
    dikke kus en geniet van NZ.

• 04 Januari 2009 - 20:01

Saskia (zusje Roy):

Hi Mates,

Gelukkig nieuwjaar!
    Pfff, net even een up date van al jullie avonturen...en ik was al blij met een weekje Belgische Ardennen met kerst. Nu hebben jullie dan wel sun, bbq, beach etc. maar wij hebben ijs! En dan niet in een bakje als dessert, maar op de sloten, vaarten en zelfs de Gouwzee (tussen Monnickendam en Marken) lag helemaal dicht! Dus is er een run op schaatsen (al weken helemaal uitverkocht) en staat er op elke hoek een koek en zopie (tenminste bij ons in het dorp wel), kortom het Hollandse wintergevoel is er helemaal. Dat moeten jullie toch ook een beetje missen ;-).

Veel plezier in Nieuw-Zeeland!

Liefs,
    Saskia

• 05 Januari 2009 - 09:24

Saskia:

Wat een heerlijke verhalen uit verre oorden. Hier wordt nu volop geschaatst. Een elfstedentocht zit er helaas nog niet in. Maar de winter is nog niet voorbij, dus wie weet. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Wij wensen jullie alle goeds toe voor 2009 en heel veel plezier in Nieuw Zeeland. Het is een van de prachtigste landen die wij ooit gezien hebben. Geniet ervan.

Groeten uit Friesland
    Evert, Saskia, Kes, Guus en Noor

• 06 Januari 2009 - 11:20

Liselotte:

Dag allemaal,
    Ik wens jullie een heel gelukkig nieuwjaar toe, heerlijke start van 2009 aldaar !!
    En natuurlijk wens ik jullie weer een leuke tijd toe in een nieuw land.

Groetjes, Liselotte