Lang zal ze leven .....
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg henk
15 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Hastings
De oversteek is gemaakt, met de grote veerboot van zuid naar noord. Aan boord van een grote ferry vanuit Picton naar Wellington. Het schip, van Nederlandse makelij, was in ruim drie uur over. Onderweg lang gesproken met een appelboer uit Hastings en de basics uitgewisseld van Nederland en Nieuw Zeeland; huizenprijzen, benzine, werkloosheid, historie, weer, tradities en natuurlijk appels. Afgesproken om langs te gaan, zelf met de boys appels te plukken en een bakkie te doen. Wordt vervolgd dus...
Op het zuidereiland zijn we in het totaal vier dagen in Motueka gebleven, waarvan we er eentje in het Abel Tasman Park zijn geweest. Met een watertaxi, die overigens met een tractor het water in wordt gereden, zijn we afgezet op een tropisch strand bij Awaroa. De laatste meters werden we gevolgd door een dolfijn, die de afgelopen tijd hier verbleef en de boten volgde tot aan het strand.
En dat betekende dat iedere volgende boot dus deze dolfijn weer tot op enkele meters van het strand bracht. Niet nadenken, zwembroek aan en het water in, en ja hoor bij de volgende binnenkomst van een bootje zagen we al snel een vrolijk spelende dolfijn volgen. Met gekke geluiden en geklap op het water de aandacht trekken om vervolgens een close encounter te hebben met misschien wel het leukste en slimste dier op aarde. Hanneke had helemaal geluk toen een passerende kayakker zijn duikbril aan haar gaf, onder water passeerde de dolfijn, George, haar rakelings.
Het strand was geweldig, het weer super en het zwemmen met de dolfijn een unicum. De terugreis op de boot was bumpy, maar na een uur zaten we weer veilig met de boot achter op de tractor. Het verschil in eb en vloed levert hier een hoogteverschil op van vier meter !! en dus een 200 meter breed strand, vandaar ook dat alleen een sterke tractor geschikt is om deze boten weer aan wal te krijgen.
De andere dagen hebben we lekker geluierd, is Hanneke naar de kapper geweest, de jongens lekker gespeeld en gezwommen en gaan we weer met schone kleren op pad.
Het laatste stukje natuurschoon op het zuidereiland wat wij hebben gezien was de Queen Charlotte Road; een kronkelweg van 35 kilometer langs een prachtig meer, waar geen 100 meter weg recht was en kleine baaitjes met grote huizen ons het gevoel geven dat we in Zuid Frankrijk reden. En aan het eind van deze kronkel ligt Picton. Een havenstad, in een regio die bekend staat om haar grote groen mossels en dat moesten we natuurlijk even proeven. Ongeveer drie keer zo groot als de mossels die we eten in Gent tijdens de Gentse Feesten, en misschien ook wel drie keer zo lekker. Alleen jammer dat er niemand jarig was, we zijn zo gewend geraakt om het lang-zal-ze-leven in te zetten tijdens het eten van mossels. Dat moet maar weer in Gent :).
In Wellington hebben we de camper een plekje gegeven buiten de stad op 15 kilometer van het centrum. De volgende dag met de bus en ons laten droppen voor het Te Papa museum. Al veel over gehoord en zelf nu ervaren dat dit een hele bijzondere plek is. Een museum waar de culturen van de Maori' s en die van de eerste kolonisten zijn samengebracht, waar veel wordt verteld over de dierenwereld, onze aarde, waar exposities door het hele gebouw een plekje krijgen en er enorm veel aandacht is besteed aan het interactieve en educatieve aspect van dit (gratis) nationaal museum. Voor de kinderen op meerdere plekken in het museum plekken om te ontdekken, te spelen, te lezen, te computeren of om lekker even bij te komen en te luisteren naar een verhaal. Corne en Luuk hebben dan ook volop genoten en waren moeilijk mee te krijgen toen we na zes uur !! museum het wel welletjes vonden.
Corne en Luuk groeien mee met de reis, hun geklets gaat ergens over, de vragen worden relevant en ze willen overal in meehelpen. Afwassen duurt anderhalf uur want om de beurt willen de heren een kopje afwassen, afdrogen of wegbrengen naar de camper. Inmiddels hebben we ons eigen praatjesmakers ingesteld en weten Corne en Luuk al beter de teksten van de kinderliedjes dan Hanneke. Het gaat dus goed met ze !!
Via Martinborough, een wijnstreek in het zuidoosten, zijn we inmiddels aangekomen in Hastings. Op naar de appels, de wijn en de Art Deco van Napier.
Blijf vooral berichtjes achterlaten, dat vinden we erg leuk, zeker ook om een idee te krijgen wie er allemaal meelezen ?!?!
Dikke knuffel van ons allemaal,
H2CL
PS Zoals menig RTL-programma al ons voorgegaan is, hebben we bij te weinig kijkcijfers en respons de vraag-van-de-week van de blog gehaald. Ida en Ghislaine zijn overduidelijk winnaars en maken nog steeds kans op dat lange weekend Paaseiland.
Dikke knuffel van ons allemaal,
H2CL
15 Februari 2009 - 21:25
Ida:
Hoi luitjes,
En Hanneke hoe is je coupe geworden,kaal??
Ja na zo'n jump van jou staan wij nergens meer van te kijken.
Wat betreft het meelezen van je verhalen, volgens mij krijg je steeds meer fans.Vooral de manier waarop jij schrijft is zeer boeiend Henk!
Het is nu 23.15, ik ga op bed,harke heeft nachtdienst en Lieke logeert bij opa en oma.
Deze week hebben de kindertjes vakantie. Geniet lekker met elkaar, en stuur gauw weer wat foto's.
Dikke kus oet oethoezen. -
16 Februari 2009 - 08:38
Christel:
Ha die family travel!
heerlijke tijd hoor daar voor jullie.
Hier in Nederland ook alles top. Ben druk met de training voor de 100km loop. Gisteren 8 km gelopen (het eerste begin richting de 100 km). Vanaf nu om de dag een stuk lopen, varierend van 15 minuten tot straks 5 uur in het weekend. Pieter is ook hard aan de conditie aan het werken want hij gaat dit jaar surfen met de Nederlandse top. Hij is totaal kansloos maar hij wil van de toppers weer gaan leren om zichzelf te verbeteren en dat is natuurlijk super leuk. Samen rennen we 3 keer per week langs het water hier. Heerlijk om net voor het slapen even de benen te strekken en het eiland bij nacht te zien. ps kunnen we heerlijk bij iedereen naar binnen gluren, haha! Wessel groeit echt als kool, het is een enorme vent met een gigantische bos haar. Je zou niet zeggen dat hij pas 4,5 maand oud is. Lotta is echt een wijsneus. Ze begint zichzelf al een beetje aan en uit te kleden en wil overal met haar neus bovenop zitten. De afgelopen dagen heb ik Lotta's en Wessels fotoboek gemaakt. Dat was echt leuk om te doen. 2 jaar een opgroeiende Lotta en 4,5 maand Wessel in gezin Buis, wat een feest om al die herinneringen terug te zien. Het was een hele klus maar ik ben tevreden met het resultaat.
Deze week ga ik me richten op het binnenhalen van sponsoring van onze trip. De teller staat nog op nul euro! We zijn wel al in de race voor een sponsoring van mogelijk 2.500 euro. Deze week horen wij of wij de uitverkorenen zijn. Duimen!!!!! -
16 Februari 2009 - 12:01
Pa.ploeg:
Opnieuw werden we verrast door prachtige kiekjes.We maken de reis op deze manier helemaal mee.Krijgen jullie op het noordereiland weer eenzelfde soort camper?Nog zeeziek geweest?Als je bij de appelboer bent neem ons dan 5kilo elstar mee.Alles goed... hier,alleen het weer kon beter -
16 Februari 2009 - 12:44
Renate:
Beste Henk,
Was een bezoekje aan de kapper voor jou ook geen idee geweest?1? Lees dat alles nog steeds goed gaat. Ik start over 2 weken weer bij Vitae dus zal informeren wie er de Vd Ploeg-avonturen nog volgt.....Groeten aan Hanneke -
16 Februari 2009 - 15:30
Jan En Trudy:
Hallo geweldige reizigers,
Van mij mogen jullie nog tijden reizen! Want wij genieten heel erg van jullie reisverslag, het is een genoegen om te lezen. Je kan wel wat in het schrijversvak gaan doen Henk.
Fijn dat het zo goed gaat met jullie. Geniet lekker en wij blijven jullie volgen.
Hartelijke groeten,
Trudy en Jan. -
16 Februari 2009 - 17:05
Marion Smit:
Hallo Henk en Hanneke,
Ik las jullie verhalen eerst via Melissa, maar sinds een paar weken zijn we ook aangemeld.
Heerlijk dat jullie voor dit avontuur hebben gekozen, neemt niemand je meer af!
Veel plezier nog op jullie reis.
Gr. van Marion en Jaap Smit -
16 Februari 2009 - 19:32
Dorien:
Hoi allevier!
Wij lezen jullie verslagen met enige jaloezie...Het ziet er echt allemaal geweldig mooi en indrukwekkend uit! Loes wilde laatst Luuk en Corne bellen maar toen ik vertelde dat ze liggen te slapen als zij wakker is vond ze dat toch een beetje gek... Maar de papa van Luuk en Corne blijft toch de sterkste van Kiekeboe ('na mijn eigen papa dan natuurlijk'). Ze wordt al erg wijs en we zijn ons aan het voorbereiden op de eerste schoolbezoeken... heel spannend, vooral voor papa's en mama's. Hein doet de hele dag zijn grote zus na en mist haar als ze een seconde uit beeld is, dus dat wordt ook nog wat...
Heel veel liefs, blijf vooral schrijven en tot gauw!
Remco, Dorien, Loes en Hein -
17 Februari 2009 - 13:56
Danielle:
Hoi hoi,
vanuit regenachtig Utrecht uitkijkend op de Dom (vanaf mijn werkstek) een reactie om te laten zien dat ik meelees....Het leuke is dat ik me er ook echt wat bij voor kan stellen, bij de art deco huizen bijvoorbeeld. Klinkt erg goed allemaal,
hier ook alles in orde, langzaamaan wennen we aan een gezin met 4!
Groetjes
Danielle -
17 Februari 2009 - 20:26
Noenoe:
Ha baasjes, Wat leuk dat jullie met me willen mailen. Dat kan op noenoe.kat@gmail.com Heb net zalm op en overgebleven gourmetvlees vind ik ook erg lekker. Helaas is mijn buurvriendje Tommy platgereden door de buur-buurman. Diny erg verdrietig, maar ik zal haar troosten (en goed opletten op straat). Ik mis jullie vreselijk, Mijntje en Thom trekken lang niet zo hard en liefdevol aan mijn staart als Corne en Luuk (en Henk!). -
18 Februari 2009 - 05:32
Marjarbia:
Hallo Henk en Hanneke,
Wat zijn wij jaloers!!!! De plaatsen op de foto's komen ons heel bekend voor en wat is het weer fantastisch he in het Abel Tasman park. Wij zitten weer thuis en echt het is balen. Leuk hoor om familie en vrienden weer te zien maar daarna is het wel weer mooi geweest. Waarom wonen mensen hier in dit koude sombere land?? We willen terug en vinden het erg leuk om op deze manier toch nog een beetje op vakantie te zijn.
Doe Corne en Luuk de groetjes van Jarno!
Marc en Bianca
p.s Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring van Napier, ik vind het achteraf jammer dat we dit gedeelte niet hebben gezien.
18 Februari 2009 - 11:03
Papa En Mama:
We hebben weer genoten van het reisverhaal en de foto's.De petjes van Luuk en Corné staan erg leuk. Hanneke we hoorden al van Marleen dat je naar de kapper geweest was. Het zat goed volgens Marleen.Jullie moesten en wilden ook altijd afwassen op de camping.Op de camping vonden jullie dat leuker dan thuis. De camper ziet er goed uit. Veel liefs voor jullie allen van opa Piet en oma Betty -
19 Februari 2009 - 14:59
Roy:
Ik lees mee!! -
20 Februari 2009 - 13:01
Saskia (zus Roy):
Hallo Henk en Hanneke,
Wat een heerlijke verhalen weer. Volgens mij zitten alle lezers te zuchten, steunen, en vooruit ook te kwijlen, achter het beeldscherm van het lezen en zien van zoveel leuks, moois en avontuurlijks. En zal door menig hoofd 'was ik daar maar' schieten. In ieder geval wel door die van mij. Hier is ongeveer bijna iedereen klaar met de winter, die eerst leek door te zetten naar een echte Hollandse winter, maar nu vooral heel laf, flauw en nietszeggend is geworden, lees: grijs, grauw, regen, niet echt koud, maar vooral niet warm.
Maar goed, wij kunnen dan weer uitkijken naar de zomervakantie (waar gaan we naar toe, wat boeken we huisje, tent of caravan, dat soort werk) en als we het echt niet meer zien zitten kunnen we nog altijd ons hart ophalen op de Huishoudbeurs:-). Eigenlijk mogen we dus niet klagen!
Veel plezier de aankomende dagen. Hoe lang blijven jullie nog in Nieuw Zeeland?
Geniet van en met elkaar!
Kus,
Sas -
22 Februari 2009 - 13:02
Linda:
Ja, hoor! Tuurlijk lezen wij ook mee..... alleen beetje druk om uitgebreide e-mails te sturen. Gisteren naar de carnavalsoptocht in Eindhoven geweest. M'n vader leest ook mee ;-)
Na deze week vakantie is de volgende vakantie de Argentinie vakantie!!! Dus dat komt dichterbij...... Veel liefs, dikke kus voor de jongens!